Muziekschool Yvonne Kantebeen

Artikel:  Uit de Bunschoter 02-07-2014

Gezellig eindoptreden muziekschool Yvonne Kantebeen.

Muziek staat voor gezelligheid en plezier en dat was vrijdagavond weer goed te merken. Jong en oud, gevorderd en beginneling, mensen met een beperking, iedereen deed mee. Enkele leerlingen maakten hun debuut als pianist en speelden op de nieuwe vleugel in de Maranatha kerk.


Zoals altijd eerst een gezamelijk opgetreden. De fluiten kunnen zo warm geblazen worden. De jongste Keyboardspeler ondersteunde de hele groep muzikanten met het prachtige lied “Lord of the Ocean”Een zware klus om niet als solist maar als begeleider op te treden.Het ging prima. Vele liederen en Popsongs werden ten gehore gebracht. Dit afwisselend als solist of in een kleine bezetting. Prachtig klonk het lied Amazing grace.

Het fluitkwartet bestaande uit volwassen leerlingen speelden het lied “O solo Mio” en “God is in this room” bewerkt als vierstemmig stuk voor de fluit en piano. De jong gevorderden speelden met veel overtuiging. Tussen het fluiten door vermaakten ze het publiek met een gezamelijke rap tijdens het stuk “Itsy Bitsy Teenie Weenie”
Muziek is niet alleen voor de jeugd. Dat werd deze avond bewezen. Als je ver in de 70 bent en je doet mee aan een voorspeelavond, dan verdien je een aplaus zonder er eerst wat voor te doen.
Spannend was het voor de pianoleerlingen. Hun eerste optreden achter de nieuwe vleugel. Na slechts enkele maanden les en dan al optreden als solist, verdient een pluim. Vlekkeloos klonk het lied “Scarboroug Fair”. Eerst met begeleiding van vaste akkoorden en de tweede keer met gebroken akkoorden. Dit alles door de leerling zelf. Ter afwisseling werd er met de andere pianoleerling Quatre Main gespeeld. Ditmaal de Leerling en docent. Haar lievelingsnummer zelf gespeeld op de vleugel “What a wonderful world” Even was het spannend of er geen voetbal wedstrijd zou worden gehouden en de avond eventueel niet door zou kunnen gaan. Gelukkig was dat niet het geval.
Om de voetbalfans een hart onder de riem te steken, werd met veel enthousiastme het lied “wij houden van oranje” door een leerling gespeeld op het Keyboard.

De leerlingen met een beperking, zorgden voor de nodige variatie en gezelligheid. Ontroerend was het optreden met een lied van Ben Ketting. Het publiek zong mee met het refrein, “ik ben hier ik luister” als antwoord op de tekst van het lied.
Het was een geslaagd optreden, waarin iedereen zijn vorderingen kon laten horen aan het publiek.


Leerlingen laten hun vorderingen horen

Dit artikel komt van Muziekschool Yvonne Kantebeen
http://muziekschoolyvonnekantebeen.nl

De URL voor dit verhaal is:
http://muziekschoolyvonnekantebeen.nl/?name=Inhoud&file=artikel&sid=32